Markt en moraal

Uitgave: Soesterberg, Aspekt, 2004
ISBN: 90-5911-378-0
Uitvoering: paperback

De Edmund Burkestichting brengt met deze lezing van Onno Ruding alweer de derde lezing uit. Eerder verscheen Roger Scruton, De betekenis van het conservatisme en Herman de Dijn, Erkenning, gelijkheid en verschil. De lezing van Ruding, Markt en moraal, gaat over een zeer actueel onderwerp. Bijna dagelijks is te lezen over het spanningsveld tussen liberale vrijheid en politieke inmenging. Waar begint en eindigt de verantwoordelijkheid van de overheid? Het betoog van de heer Ruding, die hierbij rijkelijk kon putten uit zijn eigen ministeriële verleden, zet de lezer aan het denken, over de voor- en nadelen van ons huidige marktbestel.

Markt en moraal bevat, behalve de lezing van Ruding, een voorwoord van Bart Jan Spruyt en een inleiding van Hans Hillen.